tirsdag 24. juni 2014

Etappe 6 & 7: Opp og ned og ut av Toscana

(Montalcino - Pienza - Montepulciano - Chiusi - Civitavecchia,  ca 9 mil sykling)
I går var i grunnen det store finaledagen i Toscana - for denne gang. For man blir ikke ferdig med Toscana. Jeg kan i alle fall ikke tenke meg til hvordan det skal kunne skje. Vi er faktisk ikke tregest langs veien


Tro til bakketoppbyene som vi er, syklet vi like gjerne gjennom, eller rettere sagt oppom, en tre-fire av dem. 

Montepulciano

Den siste stoppet vi i etter en strabasiøs ferd for å finne veien inn i byen. Jeg føler meg ganske sikkert at den aldri ble erobret av uvedkommende i gamledager. Men med litt hell og en god porsjon steierevne, kom vi oss til sentrum av gamlebyen i Montepulciano. Et svalende glass prosecco på Piazza Grande, og etter hvertfall et rom med utsikt og en bedre middag, gjorde at vi tilslutt bestemte oss for å like byen. Det kan også nevnes at områdets stolthet, vinen Nobile Montepulciano, var med på å rette opp det ugreie førsteinntrykket som i bunn og grunn kun skyldtes byens tilgjengelighet, eller manglende sådan. Litt tullete å holde noe slikt i mot et sted, når den gjennomgående trenden er at vi vil ha stedene for oss selv. I tillegg til å nyte byens goder, fikk vi gjort unna litt praktiske greier som klesvask og kjøp båtbilletter. Jada, nå skal vi snart kjøre båt! Med et aldri så lite sjumilssteg er vi nå ved sjøen, og gleder oss til å våkne på Sardinia i morgen tidlig. 

På vei ut av Montepulciano


Det har kostet oss intet mindre enn 3 mil på setet, der vi ble omdirigert som om vi var lastebiler og fikk en bonusmil på baken., og to strekker med tog inkludert et togbytte i Roma. Det er ikke mye stas med tog på sykkeltur, men det har sine fordeler også, for det er ikke mye stas med kjedelige transportstrekker heller. Da er det bedre å ta en snarvei. Det viktigste er tross alt å fokusere på det fine. Og det får vi nesten bare fortsette med, selv om Italia gråter. Vi har akkurat vært vitne til at Italia har blitt slått ut av VM. Men vi synes at Italia er et kult land allikevel.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar