søndag 22. juni 2014

Etappe 5: Siena - Montalcino (ca 6 mil)

Siena - oss: 1-1

Sist Hege og jeg prøvde å komme oss ut av Siena på sykkel endte det med fiasko. Etter tre mil med sirkling og stadige panikkanfall på altfor store motorveier, stabla vi oss inn på toget for å få slutt på elendigheten. I dag kom vi oss ut på, så å si, første forsøk! Nå høres det også med til historien at vi måtte ta i bruk et ofte undervurdert hjelpemiddel, kalt GPS. 


Selv om vi kom oss ut av byen på anstendig vis, var det ikke fritt for at også landeveien stilte med trafikkutfordringer. Men heldigvis mistet vi miniputkjøtetøygjengen etter en fire vekslinger på hvem som skulle dra lasset. 

Litt sykkelyoga er ikke til å kimse av

Montalcino skimtes i det fjerne - helt på toppen

Montalcino var dagens mål, nok en bakketoppby. Det skal sagtens sies at ikke alle var like overbevist om at det skulle bli en overkommelig dag, eller om vi i det hele tatt skulle overleve. Vi hadde nemlig lest en beskrivelse av ruta som kunne skremt vannet av den tøffeste. 

Men sterke, spreke og vintørste som vi er, ble bakkene bagateller. I alle fall sett i retrospekt, her vi nyter området spesialitet, Brunello, sannsynligvis verdens beste vin.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar