fredag 11. april 2014

På Finnmarksvidda - Camp 11

Skrevet 9. april

Det skal ikke stå på variasjon i underholdningen på denne skituren vår. Det det meste, og beste omhandler selvfølgelig ski, men i går sto noe ganske annet på dagsorden. Vi skulle nemlig melde oss til politiet som mistenkte i en ulovlig grensekryssing over til Russland.


På lensmannskontoret i Karasjok ble vi møtt med et smil og et 'da må jeg vel arrestere dere, da'. Men så viste det seg at vi ikke var å finne i registrene, så da ble ingen annen  umiddelbar aksjon tatt enn at politimannen ringte Finnmark rundt for å prøve å nøste trådene. Etter lenge og vel, hadde han enda ikke funnet syvende far i huset, som han så fint kalte det, så vi ble pent nødt til å gå med en åpen invitasjon til å returnere. Etter lunsj ble vi oppringt og innkalt til avhør. Et hyggelig avhør, vil jeg påstå, til tross for at jeg ble titulert med storforbryter mer enn én gang. Etter at vi begge hadde nekta straffeskyld og forelegg, kunne vi gå derfra med håp om at saken blir henlagt så fort politijuristen har sagt siste ord.

Turen gikk derfra og opp på den sagnomsuste Finnmarksvidda, med knusk tørt telt, fluffye soveposer, nye rasjoner og rene sokker. Kort fortalt, hele fantefølget og alt av vedheng hadde fått en ny vår etter en natt på hotell.

Karasjok var for øvrig en veldig positiv overraskelse med koselige omgivelser, veldig hyggelige mennesker og en serviceinstilling jeg sjelden har opplevd maken til. Så egentlig var det litt synd at vi hadde det så travelt med å komme oss til fjells. Men sånn er det nå en gang bare.


Og jeg kan heller ikke si at det er noe vi angrer på. Vidda har vist seg fra sin aller beste side med glitrende solskinn, perfekt blå ekstra-føre og i går ettermiddag var det ikke så mye som et vindpust! 


Her vi nå ligger, oppe på det snaueste snaufjellet, blåser det ganske godt, så i ettemiddag bygde vi turens første levegger. 

Bortsett fra vinden har turen fått en ganske annen karakter. Vi følger oppstaket løype, det er betjente hytter langs ruta og vi har fryktelig god tid. Den praktiske og fornuftige havregrøten er byttet ut til fordel for pannekaker, egg og bacon, og vi har planer om nesten eviglange lunsjer og staselige middager. Dagens meny var viltgryte og sjokolademousse. Kan ikke klage over teltlivet da!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar