onsdag 26. november 2014

Og vips så var ansvaret vårt!

En uke har blåst avgårde, og de som mener å vite det sier at før vi vet ordet av det har ett år gått. Så da kan ikke jeg forstå annet enn at jeg har det skikkelig travelt. Travelt med å oppleve alt som skal oppleves her nede, alle jobbrelaterte, driftsmessige og personlige prosjekt som ligger klare for å tas tak i og alle turplanene som venter på å bli satt ut i livet.

Og siden sist har vi rukket en hel del. Det mest sensasjonelle er at vi har tatt over stasjonen. Det var en høytidelig overrekkelse og en alvorlig stund da avtroppende team ga fra seg ansvaret og papirene ble signert i tre eksemplarer under festmiddagen de arrangerte for oss på lørdag.


Point of no return

OVT 2014-2015 er linet opp: Driftsteknikeren, elektrikeren, megselv, mekanikeren, kokken og legen.  
Foto: Mats-Ola Finn

De har riktignok gitt fra seg ansvaret, men de slipper ikke av kroken før om et par uker, og ikke en gang da er det vel egentlig ramme alvor. Alvorets time kommer først i mars når siste fly med sommerjobberne vifter med halen og kysser dronningens land farvel. Da er det opp til meg og mine fem viktigste å drifte stasjonen gjennom den brutale vinteren og hevde norsk suverenitet over, om ikke hele Antarktis, så i alle fall deler av landmassene.


En nylanda og forventningsfull gjeng. Foto: Mats-Ola Finn


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar