torsdag 16. juli 2015

Øve, øve jevnt og trutt…


Perfekt gipsejobb utført? Skal vi tro pasienten rett, er det ikke langt unna

Dette er et sted der det gjelder å være som speiderne, alltid beredt. Uansett hva som skjer, må vi vær så god og ordne opp, hva det enn måtte gjelde. Brenner det, må vi reagere; går noe i stykker, må vi reparere; går noen i stykker må vi operere. 

Det er riktignok kort vei til sykestua her på Troll, men hva om legen er syk eller på ferie? Det er dårlig med innvilget ferie her på bruket, men allikevel. Legen kan være på vift. Og da må man finne seg i å bli lappet sammen av en lappmaker av en lekmann med sleggemekanisk bakgrunn hva gjelder kirurgisk kompetanse. Så da gjelder det å øve!

Alf viser hvordan man legger gips

Ida og jeg gipser i vei, mens Vegard er, med rette, noe skeptisk


Ida går løs på Per Mortens siste arm
 
Dagens offer viser dagens resultat. Per Morten har ennå ikke vært på do.

I dag gipset vi hverandre til operasjonsbenken tilsynelatende hadde vært åsted for barns kunstneriske utfoldelse med sølevann. Tidligere har vi tatt røntgen, hentet hverandre på båre, slukket fiktiv brann og tappet blod av hverandre.. Vi begynner å ha mye å vise til, men jeg fornemmer allikevel at Alf, vår kjære lege, gjør sitt ytterste for å holde seg frisk nok til å slippe unna sykesøstrene Asklund og Øvstedal.

Per Morten gikk med på å ta blodprøve, lite visste han da om Idas planer om en beinmargsprøve

Blodprøvetaking er egentlig kjempegøy!

Syketransport i stat som i kommune

Trøste og bære

Hvis noen aner en viss maktesløshet, kan det stemme

Bare øksa som mangler

Det har blitt få røykdykkerøvelser i det siste, men i sommer ble vi trent av ekte brannmenn, og her stiller Kjetil som filledukke


2 kommentarer:

  1. Troll brannvesen i farta !. Ser ut til at dere har det fint i det flotte landskapet der nede. For øvrig tror jeg det er mange som kunne ønsket seg en tur til stasjonen. Ser veldig flott ut. Mvh G.F

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det vil jeg også tro! Det er en fantastisk natur der!

      Slett