torsdag 9. juli 2015

Julistri i bakvendtland


 
Nå har vi kommet godt i gang med advent her på den underlige undersiden. Vi har riktignok nylig feiret både sommerbursdager, midtvinter og at sola viser tendenser til å returnere, der sistnevnte feiring ble kombinert med bryllupsfeiring og 80-årsdag vi ikke så oss råd for å glimre med vårt nærvær i. Men nå er vi altså inne i ventetiden fram mot jul-i-juli og tenner lys for både håp og glede.


Første søndag i advent kom allerede i juni

Det er kanskje tidlig å si det, men jeg synes ikke at mørketida har vært så lang, og heller ikke så mørk. Lyst har det neimen ikke vært, men jeg hadde forestilt meg at det skulle være veldig, veldig mørkt, og dét i en evighet. Men nå er det faktisk fire måneder siden siste fly tok av, som vil si at vi er halvveis i isolasjonsperioden, og vi merker godt at det går mot lysere tider, selv om forbruket av batterier til hodelyktene fortsatt er stort.

Mørkt og kaldt, men dét biter ikke på humøret

Hjemme er det sommer. Folk har ferie og kan gjøre som de vil. De fleste benytter sommeren til å varme seg, men i år er det altfor mange som velger å stikke til fjells og overdrive bruken av sosiale medier til å skildre tidenes snøsommer. Jeg trodde det var jeg som skulle få et komplett skiår, men nei her, i den evige vinters rike, har jeg fortsatt skikjøringsforbud. Det er hinsides all fornuft. I alle fall all den fornuft jeg besitter.

Store barn, store gleder

Farger til å bli glad av

Pyntet til solfest

Men det nytter ikke å dvele over det i det uendelige. Nå som nettene er lange og kulda har satt inn gjør vi faktisk en godt over snittet god jobb med å ha det festlig inne. Jeg hadde lagt opp til mange sysler for denne perioden, og det er vel sant som det ble meg fortalt, at jeg får ikke gjort så mye. Jeg har ikke blitt flink til å spille munnspill ennå, jeg har ikke klart å komme meg ned i spagaten heller, og jeg har tusenvis av sider som står uleste. Men jeg begynner å bli ganske flink til å stå på hendene, ser ganske mye på TV, som jo er et mål i seg, jeg har juleølen klar og har lært meg å lage både potetlefser og sennep. Føler meg egentlig akkurat passe julijuliforberedt, så da kan vel jula egentlig bare komme tidlig i år!

Nedtelling til jul-i-juli den 24. juli

Noen vil kanskje påpeke at lefsene skal fylle hele takka, men sånn er det ikke her

Pikene pimper kåken
 
Trollmesterskapsfinale i mini-bordtennis

Festlig mat på en min festlige dag


Bare en dag eldre

Store barn, store gleder - sånn er det stort sett her, spesielt når Per Morten endelig får åpne kassa med det rare i!

Vi feirer at Per Morten har blitt 50 vintre

Duket for solfest, sommerbryllup og 80-årsdagsfeiring

Vi har ikke mye frisk mat igjen, men dette er ikke dårlig midtvinters på kontinentet blottet for jordsmonn

Festmiddagens forrett

Festmiddagens fjerde rett. Jeg glemte dessverre å dokumentere at vi hadde både hovedrett og hvilerett.

En perfekt avslutning


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar