Siden
jeg skal bort fra nesten absolutt alt og alle, og ha såpass lite å sysle med at
kjedsomheten teoretisk sett truer, har jeg lett med lykt og lupe etter en egnet
hobby i det som etter hvert blir høst- og vintermørket. Kriteriene har ikke vært
særskilt spesifikke, så da det eneste viktige var å lære seg noe nytt, som
samtidig til fordel kunne være både nyttig og gøy, falt valget ganske enkelt på
ølbrygging.
Med knappe tre uker til avreise, er tiden nå inne for å gjøre de
viktige forberedelsene som skal til for å kunne sette opp et akkurat passelig
mikrobryggeri som uten tvil vil bli verdens sydligste norske bryggeri. De
viktige forberedelsene har i all hovedsak gått i å gå bananas inne på bryggselv.no
med god hjelp av Kjetil, samt planlegge hvor tørst man skal være det neste året
på vegne av meg selv og resten av overvintringsteamet på Troll.
|
Bestillingsliste som skal bli mørketidas store glede sørpå |
I tillegg får
jeg en aldri så liten intro til brygging med koking og mesking og vasking og
alt som skal til i skrivende stund.
|
Ølbrygging minner foreløpig mest om grautkoking |
|
Alle har sin viktige oppgave og alle får delta. |
|
Ølbrygging er faktisk en ganske alvorlig sak. Her rett før humle skal tilsettes. (Bildene av gugga dette 'brygget' da ble lar seg ikke internettifisere.) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar